31.1.11

קישואים ביוגורט

היי חברים
אני בבוסטון עכשיו, אבל הבטחתי להעלות את המתכון הזה ולא הספקתי לפני שנסעתי.
אז עכשיו סאנדיי מורנינג, אני בדירה של נועם ואלישה (אחי וזוגתו) המקסימים, הרחובות והגגות של בתי העץ המצועצעים בפרבר הנעים מצופים בשלג לבנבן, התחביב החדש שלי זה להסתובב בסופר-מרקט ולהתפעם הן מכמויות וממגוון הג'אנק-פוד בשימורים והן ממיני ירקות טריים שלא ראיתי מימי, ומשום מה בכל פינה ובכל רחוב יש ריח עז של צ'יפס.
(חוץ מברכבת התחתית, שם יש ניחוח נפלא של זפת).

אני בטוחה שאשוב עם המון סיפורים וחוויות, אבל עכשיו בעיקר בא לי לצבור אותן, אז ברשותכם אני עוברת ישר למתכון המובטח:

4 קישואים גדולים חתוכים לקוביות או מלבנים
2 'ידיים' של שומר טרי חתוכים לרצועות

3 כפות שמן זית כתית מעולה

1-2 כוסות יוגורט אמיתי (לא דנונה או מולר וכו', באלה יש תוספות של עמילנים ומייצבים וזה פיכסה)
1-2 שיני שום
כפית כמון
כפית מלח
כפית פלפל
מיץ מחצי לימון
זעתר טרי קצוץ (או יבש)

הכנה: מערבבים את הקישואים עם כף שמן בתבנית אחת ואת השומר עם כף שמן בתבנית שניה (או שניהם מופרדים באותה תבנית) וצולים בחום גבוה כ20-30 דקות פחות או יותר, עד שהירקות מתרככים ונהיים טיפה שרופים בקצה. (בד"כ השומר מוכן לפני הקישוא, ובשביל לא לשרוף אותו עדיף להכין אותם בנפרד.)
כשהקישוא מוכן מערבבים את כל החומרים ומכניסים שוב לתנור חם לדקה או שתיים, רק עד שהיוגורט מתחמם ומקבל גוון קל.

זהו, נכון פשוט?

אגב, זה יוצא מעולה גם עם זוקיני ירוק כהה.

בתאבון וספרו.. ספרו... ספרו מה שבא לכם!

עינה

2 תגובות:

  1. אנונימי1.2.2011, 18:13

    אני מחכה שתחזרי ותכיני לנו!

    השבמחק
  2. אם היית מזדהה הייתי יודעת למי להכין :)

    השבמחק