24.2.11

כיף לחזור הביתה + ממרח קשיו רב תכליתי

אמנם חזרתי כבר לפני יותר משבוע, אבל חזרתי ישר לתוך המטבח ובקושי היה לי זמן לנגב את הידיים על הסינר ולהקליד לכם.

היה כייייייף בארה"ב, ואני מתנצלת - אבל רוב החוויות הקולינריות שהיו לי שם ממש לא הולמות את רוח הבלוג. (החל באכילת פירות ים בכל הזדמנות, וכלה בקאפקייק הטבעוני עתיר המרגרינה(!) שהכנתי עם אלישה. אבל היי, חופשה זו חופשה...)
המעט שבו כן רציתי לשתף אתכם-
מאד נהניתי מכך שקייל וקולארד נמצאים בכל מקום (נכון זה נשמע כמו זוג הומואים?), חיים או מבושלים, ובקרוב יהיו נפוצים גם אצלנו אי"ה.
בערב האחרון שלי שם הלכנו עם כמה חברים ישראלי ל veggie planet שזו מסעדה צמחונית עם קונספט מדליק: בוחרים בסיס - אורז מלא, אורז לבן בקוקוס או בסיס פיצה מקמח מלא, ועל זה תוספת ממבחר גדול יצירתי ומעורר תאבון. אני הזמנתי משהו עם תרד פטריות ופטה (לא בדיוק זוכרת) וגולת הכותרת שעל כל זה היה המון רוטב קטיפתי מפלפלים קלויים ושקדים, טעים-טעים! בשביל ההשראות הקטנות האלה אני הכי אוהבת ללכת למסעדות. מבטיחה לעשות ניסויי-שחזור ולשתף. היה שם גם סלט פסטה עם בוטנים, ועוד כל מיני - אבל היה חשוך והייתה בירה טובה, ואחרי הכל אני לא מבקרת מסעדות או משהו (לא זכיתי בתחרות), אז אני לא זוכרת, טוב?

וכעת, בשמחה ובהתרגשות אני מגישה לכם את המתכון הפשוט בעולם ואחד הטעימים שבו - ממרח קשיו רב תכליתי! כי תכל'ס גם פה בארץ ממש כיף לפעמים, כדאי לזכור את זה ולהנות.

הכלים הדרושים:
בלנדר מוט
המיכל של הבלנדר מוט או קנקן בעל נפח וצורה דומים (גליל מאורך עם פתח רחב דיו אך לא רחב מדי)

המצרכים:
100 גר' קשיו טבעי (לא קלוי, לא מומלח)
מים (עד גובה הקשיו בכלי)
שן שום
כף שמן זית
קורט מלח
עשבי תיבול טריים לטעמכם: אורגנו, זעתר, שמיר, רוזמרין, בזיליקום - ומה שבא לכם.
אופציה - חופן עגבניות מיובשות בשמש (לא בצנצנת, אלא בתפזורת ובלי תוספות. אם הן רכות - הידד. אם לא - להשרות במעט מים ולהשתמש במי ההשריה כחלק מהמים שצריך ממילא)

הכנה:
שמים את הקשיו בכלי ומעליו את התיבולים הרצויים. ממלאים מים עד גובה הקשיו, וטוחנים. סה טו.
אפשר למרוח על לחם, לטבול בפנים ירקות או קרקרים, לתבל עם זה סלטים - ואם קראתם כבר כמה מתכונים כאן, אתם בטח יודעים שאני מאד אוהבת להשתמש בזה במקום גבינה בקישים ופשטידות.

זה הכל חברים, פשוט מאד.

אגב, רציתי לספר לכם שהיום חברתי חמוטל, הכשרונית והסטודנטית לצילום, ביקשה לצלם בישולים ומאכלים שלי - אז בקרוב יהיו כאן סוף סוף תמונות מקצועיות, איזה כיף!

4 תגובות:

  1. אנונימי24.2.2011, 23:11

    איזה כיף!

    השבמחק
  2. מגניב!!!
    שיגרתי ישר לאמא שלא אוכלת גבינות ותמיד מחפשת משהו מעניין למרוח על הלחם
    :)

    השבמחק
  3. המקום הזה נשמע מעולה! במיוחד בארה"ב, איפה שהכל סופר שמן, מוקדם או שוחה בחמאה.. אין להם מודעות כמעט בכלל לאוכל בריא ואם הוא קיים אז הוא עולה ביוקר. הממרח נשמע מעניין, חבל שהחבר אלרגי לקשיו :)

    השבמחק