1.1.11

ריבועי קוואקר וטחינה - מתכון מושחת שחזר בתשובה

אמי, כפרה עליה, מכינה לפעמים מין עוגה כזאת שטוחה שחותכים לריבועים, שזה יוצא כמו עוגיות, אבל זה לא בדיוק עוגיות. באנגלית יש לזה מלה מתאימה - Bars. אבל לא משנה איך קוראים לזה, זה טעים חבל על הזמן ופשוט אי אפשר להפסיק לאכול את זה.

והרי המתכון:
1 כוס טחינה (במקור 100 גרם מרגרינה או חמאה)
1 כוס דחוסה סוכר חום כהה (לא דמררה ולא סוכר קנים, אני מתכוונת לסוכר הדביקי והלח, זה עם המולסה)
1 ביצה גדולה
1 כפית א. אפיה
1/4 כפית סודה לשתיה
קורט מלח
קורט קינמון
קורט הל טחון
3/4 כוס קמח
1.5 כוס קוואקר
חופן-חופניים של: אגוזים קצוצים/ שקדים קצוצים/ זרעי חמניה
(במקור מוסיפים גם חבילה של שוקולד מריר קצוץ לקוביות ושפריץ תמצית וניל, אבל כמו שאמרנו המתכון חזר בתשובה)

העיסה מאד קשה ודביקה, ויש לשטח אותה בעקשנות על תבנית משומנת היטב או על נייר אפיה לעובי של כסנטימטר אחד.
אם נדמה שיש חריצים קטנים, אל דאגה, הם יסתמו לבד.
אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צליוס, מוציאים ומצננים כ-15-20 דקות ואז חותכים לריבועים.

שתהיה לכם שנה אזרחית מתוקה-מתוקה,

עינה.

5 תגובות:

  1. אנונימי1.1.2011, 20:44

    ביתי כפרה עליך
    תיקון קטן: עדיף לחתוך אחרי 20 דקות לפני שהתבנית מתקררת, אחרת יש קושי לחתוך ישר והעוגיות נשברות

    השבמחק
  2. כן, התכוונתי להוציא מהתנור ואחרי 15-20 דקות לחתוך.

    השבמחק
  3. אמירה ארזי3.1.2011, 19:23

    פשוט מעולה. אני הוספתי גם צימוקים, חובה מבחינתי, גם קוקוס יהיה גיוון נחמד.
    יש לך מעריצה....
    אמירה

    השבמחק
  4. אמירה4.1.2011, 15:02

    ושוב אני,
    תתכונני על תביעה על השמנת יתר. אי אפשר להפסיק לאכול את זה....( "רק " את הפירורים...)
    אמירה

    השבמחק
  5. איזה כיף!
    צימוקים וקוקוס נשמע מעולה - פעם הבאה גם אצלי.
    לגבי זה שזה ממכר - הזהרתי!
    וטענות לאמא :)

    (אני שמתי את כל הפירורים בקערה ואכלתי עם יוגורט...)

    השבמחק