21.12.09

מרק אפון הפלא

לפעמים, בערב קריר, כשאין כח ממש לאכול אבל הגוף זקוק לאנרגיה והלב רוצה חיבוק נפשי עורגת למרק אפונה מהביל.
את המתכון למרק הזה מבקשים ממני הרבה. כשאומרים כמה הוא טעים אני תמיד מצטנעת ואומרת שזה לא אני, זה התבלינים...
מצרכים:
3 כוסות אפונה יבשה
רבע כפית סודה לשתיה (אופציונלי)
3-4 גבעולי סלרי גדולים ויפים, שטופים וקצוצים דק (עם העלים)
2 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק (חתיכה בגודל חצי כדור גולף, או לפי הטעם)
4-5 שיני שום קצוצות דק
1 כף זרעי כמון
1 כפית זרעי כוסברה טחונים (אין קשר בטעם בין הזרעים לעלים, גם אם לא אוהבים כוסברה תנו לזה צ'אנס)
מלח
כוס חלב קוקוס (או קוקוס טחון)

הכנה:
משרים את האפונה במים כרבע שעה, מסננים, שוטפים ומבשלים במים חדשים. כמות המים תלויה במידת הסמיכות הרצויה, כדאי לא פחות מ-4 ס"מ מעל פני האפונה, ולא יותר מפי שתיים. עד הרתיחה כדאי לפקוח עין על הסיר. כשהמים רותחים מסירים את הקצף הירקרק שנוצר, מכסים ומנמיכים. בודקים מדי פעם שלא נוצר עוד קצף כדי שלא תהיה גלישה.
בינתיים, מטגנים במחבת את הסלרי כ-5 דקות. מוסיפים את הג'ינג'ר, זרעי הכמון והכוסברה, וכעבור דקה של ערבוב מוסיפים את השום. כשהשום מפיץ את ריחו ולפני שהוא נדבק, מכבים את האש מתחת למחבת.
אחרי כשעה פחות או יותר, האפונה אמורה כבר להתפרק. בשלב זה מוסיפים את תוכן המחבת לסיר עם האפונה, ממליחים לפי הטעם, ומשאירים לעוד כ-20 דקות בישול. מוסיפים את הקוקוס, ומבשלים עוד כ-5 דקות. אם האפונה לא התפרקה לגמרי ורציתם מרקם חלק, אפשר להשתמש בבלנדר יד.
בתאבון, וספרו איך יצא!
עינה

2 comments:

  1. עינה בהצלחה

    חשוב ביותר להוסיף צילומי אוכל, זה משכנע יותר ממתכון. לא למדת קצת צילום פעם אצל מישהו ?..

    שמתי לינק אליך בבלוג שלי
    http://pashoot.blogspot.com/

    השבמחק
  2. אנונימי24.9.2012, 18:07

    עינה, כל הכבוד! וכתבת באיזשהו מקום שקרניבורים רגילים לפרק 'חתיכה' של משהו ולכן מעדיפים קציצה על פני אורז עם משהו וכו'. זה בדיוק מה שאני חשבתי. ולכן בע"ה אנסה את קציצותייך ואני כבר רואה שישלך רעיונות מפתיעים ואיכותיים. שנה טובה ומתוקה!
    בת-ציון

    השבמחק