פינוק מתוק ומרענן.
את ההשראה למתכון הזה, כמו למתכונים רבים, קיבלתי מחברתי בתיה מבית-מרווה שבחיפה. היא גילתה לי בזמנו את נפלאות קמח החומוס, ועוד לפני שהספקתי להתרגל לקסמיו באוכל ובמלוחים - היא הפתיעה אותי עם ממתק הודי בטעם אלוהי (שמו פרח מזכרוני) שמבוסס על קמח חומוס, אבקת סוכר וחמאה.
חשק למתיקות ונסיון להתנזר זמנית מקמח ולהמעיט בסוכר הביאו אותי לידי הווריאציה הבאה, שענתה על החשק ובגדול.
(אגב, סתם מסקרנות בדקתי וגיליתי שב-8 כדורים יש בערך אותה כמות קלוריות כמו בחפיסת שוקולד מריר, והרבה יותר ערך תזונתי. אם תצליחו לאכול יותר מ-6 כדורים אני מורידה את הכובע...)
מצרכים:
100 גר' שוקולד מריר, כל המרבה באחוזים הרי זה משובח
60 גר' חמאה (מרגרינה גם עובדת. פחות בריא אבל טבעוני ועדיין טעים.)
1/2 כוס קמח חומוס (להשיג בחנויות טבע, ואם בחנות תבלינים הם מחזיקים חומוס קלוי - פשוט מבקשים מהם לטחון.)
קמצוץ קטן של מלח (לא לוותר)
1/4 כוס שקדים טחונים (הכי טוב לטחון במג'ימיקס או מטחנת קפה, אבל מצוי בכל סופר בסקציית האפיה)
חצי כפית תמצית שקדים
1/4 כוס צימוקים שחורים קטנים או צימוקי אוכמניות (אפשרות מומלצת)
אבקת סוכר לציפוי (אפשרות מושחתת, לדעתי אין צורך)
הכנה:
בסיר-מרי (סיר בתוך סיר עם מים) ממיסים את השוקולד והחמאה. כשהכל נמס כליל, מוסיפים קמח חומוס, תמצית שקדים ומלח, ומבשלים עוד כחמש דקות. מסירים מהאש, מוסיפים את השקדים הטחונים (ואת הצימוקים אם מתחשק), מערבבים וצרים כדורים קטנים בקוטר של חצי שקל, אותם מסדרים על מגש עם נייר אפיה ומכניסים למקרר. הכדורים יהיו מוכנים כעבור כשעה וחצי.
רמת המתיקות תלויה באחוזי השוקולד כיוון שלא מוסיפים סוכר, אמנם הצימוקים מגבירים אותה אבל אם רוצים להגביר אותה אפשר לגלגל את הכדורים המוכנים באבקת סוכר, זה גם יפה ומלבב.
בתאבון!
יאממי....
אוהבת,
עינה
נשמע אדיר!
השבמחקייבחן בהקדם
-גלוש
אם כבר טבעוני, יש סיבה שאת מעדיפה מרגרינה ולא שמן בישול?
השבמחקנשמע מעניין המתכון. נראה לי שאנסה להכין בלי סוכר (עם פולי קקאו ותמרים).
השבמחקאם את מחפשת תחליף חמאה שאינו מרגרינה - נסי חמאת קוקוס. מוצקה מתחת ל24 מעלות.
ממתקים שנחשבים אצלי אוכל:
http://therawtarian.com/raw-brownie-recipe/ - 5 דק' עבודה. הילדות מתות על זה.
ויש את זה
http://therawchef.com/therawchefblog/marbled-chocolate-orange-tavoletta
שהכנתי בסופש ונתתי לילדות בשבת בבוקר במקום ארוחת בוקר... :-) (הקלתית טעונה שיפור אבל המילוי יצא פאדג'י מאמם)
היי עיינה,
השבמחקלמרות שהמתכון נראה קצת לא מבטיח באופציה הטבעונית של המרגרינה, אמרתי "נו מילא" והכנתי לחברה טבעונית שהתארחתי אצלה בסופ"ש. האמת היא שגם לא הייתה לי תמצית שקדים, אז החלפתי בטיפה וויסקי. בסוף כולם ממש התלהבו! יצא ממש טעים ונקצרו שבחים! :-) מתכון משובח ביותר!
דרך אגב, תהיתי במהלך ההכנה אם לאחר שמוסיפים את קמח החומוס לשוקולד המומס ממשיכים לבשל ישירות על האש או בסיר עם המים?
תודה רבה!
אפרת