3.3.13

תבשיל חומוס ודלעת בקוקוס

תבשיל בסגנון הודי, מומלץ להגיש עם בורגול או קוסקוס.
הומצא מכורח הנסיבות כשתכננתי להכין מרק לקוסקוס, וברגע האחרון ביקשו ממני מפורשות לא להכין מרק אז נאלצתי לאלתר עם מה שהיה.



רכיבים:
כוס גרגרי חומוס מבושלים (או מפחית שימורים, זה בסדר, אני לא אלשין עליכם)
חריץ דלעת טריה
חצי כוס קוקוס טחון
כף-חופן קטן תבלין קארי
חצי כפית הל טחון (או יותר, או 3-4 תרמילי הל שלם)
4 שיני שום
אצבע ג'ינג'ר
1-2 כפות סילאן / סוכר חום / סירופ מייפל
לפחות 3-4 כפות שמן קוקוס / חמאה / גהי / סתם שמן

את הדלעת חותכים לקוביות בערך בגודל 2*2 ס"מ. את השום והג'ינג'ר קוצצים דק דק. מחממים בסיר נמוך (או מחבת גבוהה) את השמן הנבחר, מטגנים את השום והג'ינג'ר תוך ערבוב כדי שלא ישרף כחצי דקה, מוסיפים את הקארי, אחרי עוד כחצי דקה מוסיפים את הקוקוס הטחון. בשלב זה הקוקוס סופח את השמן והמחבת מתייבש, זה הזמן להוסיף עוד טיפונת שמן ואת קוביות הדלעת. מערבבים טוב כך שכל הקוביות מצופות בתיבול, מוסיפים מלח וסילאן ושפריץ מים, וכשהדלעת מתחילה להפריש מים והנוזלים בסיר מבעבעים, מוסיפים את החומוס ומבשלים עם מכסה על אש קטנה עד שהדלעת רכה. מומלץ לערבב מדי פעם. אפשר להוסיף בסוף חצי פחית קרם קוקוס.
לפעמים אני מכינה את זה עם בצל, אותו אני מטגנת בהתחלה לפני השום והג'ינג'ר עד שמזהיב. אפשר גם להוסיף לדלעת ירקות אחרים כמו גזר וכרוב, אבל אני אוהבת את זה ככה.

אין תגובות:

פרסום תגובה