12.1.10

ברבוניה להמונים

מבלי לפגוע בסעיף הנאמנות לחומוס, יש עוד קטניות טעימות שאפשר להכין מהם - סליחה, כן? - משחה.
לאחת מהן יש שם של דג - שעועית ברבוניה. זה בגלל שהיא ורודה וחמודה, ויש עליה עיטורים אדומים מעניינים.
תראו כמה הם דומים!

ההבדל (מלבד הטעם, השיוך הביולוגי וההרכב התזונתי) הוא שאם תשימו את השעועית באקווריום היא תשקע ותתערבב עם האבנים הצבעוניים שלמטה, ותקבל טעם של הדייר הקודם.
חבל! לא עדיף לשים אותה בקערה נקיה עם מים לכמה שעות, שתתרכך לפני הבישול? עדיף.

עכשיו אפשר לבשל אותה, יחד עם ענף רוזמרין נאה. אני מזהירה מראש שלא תתאכזבו - הציורים נמחקים. אבל לוקח לה פחות זמן להתרכך מלאחיותיה החד-גוניות. פשוט מבשלים עד שהיא רכה מאד אבל לא מתפרקת, ואז מסננים היטב. אמרתי היטב! מצננים לטמפ' החדר פלוס.

~~~
מרוב פירוטכניקה שכחתי את רשימת החומרים:
3/4 כוס שעועית ברבוניה
ענף רוזמרין
3 בצלים גדולים
2 שיני שום
מלח
עלי זעתר מ-4 ענפים
~~~

בזמן שהברבוניות שוחות להן במעמקי הסיר המהביל, פורסים את הבצלים ומטגנים אותם בכמות נדיבה של שמן (או חמאה, אם אתם מושחתים או צרפתים) עד שהבצל משחים ומתרכך.
כעת טוחנים הכל יחד במעבד מזון עם השום והזעתר. אני בד"כ מתחילה עם חצי מהשעועית וחצי מהבצל, ומוסיפה אח"כ מה שנחוץ כדי להגיע לאיזון מושלם. (אפשר להעזר בשמן זית משובח אם חסר בצל מטוגן). כדאי להשאיר בחוץ כמה ברבוניות כדי לקשט את הצלחת, יחד עם כמה עלי זעתר.

בתאבון!

עינה

2 תגובות: