28.12.09

גולות שוקולד עם קמח חומוס

פינוק מתוק ומרענן.
את ההשראה למתכון הזה, כמו למתכונים רבים, קיבלתי מחברתי בתיה מבית-מרווה שבחיפה. היא גילתה לי בזמנו את נפלאות קמח החומוס, ועוד לפני שהספקתי להתרגל לקסמיו באוכל ובמלוחים - היא הפתיעה אותי עם ממתק הודי בטעם אלוהי (שמו פרח מזכרוני) שמבוסס על קמח חומוס, אבקת סוכר וחמאה.
חשק למתיקות ונסיון להתנזר זמנית מקמח ולהמעיט בסוכר הביאו אותי לידי הווריאציה הבאה, שענתה על החשק ובגדול.
(אגב, סתם מסקרנות בדקתי וגיליתי שב-8 כדורים יש בערך אותה כמות קלוריות כמו בחפיסת שוקולד מריר, והרבה יותר ערך תזונתי. אם תצליחו לאכול יותר מ-6 כדורים אני מורידה את הכובע...)

מצרכים:
100 גר' שוקולד מריר, כל המרבה באחוזים הרי זה משובח
60 גר' חמאה (מרגרינה גם עובדת. פחות בריא אבל טבעוני ועדיין טעים.)
1/2 כוס קמח חומוס (להשיג בחנויות טבע, ואם בחנות תבלינים הם מחזיקים חומוס קלוי - פשוט מבקשים מהם לטחון.)
קמצוץ קטן של מלח (לא לוותר)
1/4 כוס שקדים טחונים (הכי טוב לטחון במג'ימיקס או מטחנת קפה, אבל מצוי בכל סופר בסקציית האפיה)
חצי כפית תמצית שקדים
1/4 כוס צימוקים שחורים קטנים או צימוקי אוכמניות (אפשרות מומלצת)
אבקת סוכר לציפוי (אפשרות מושחתת, לדעתי אין צורך)


הכנה:
בסיר-מרי (סיר בתוך סיר עם מים) ממיסים את השוקולד והחמאה. כשהכל נמס כליל, מוסיפים קמח חומוס, תמצית שקדים ומלח, ומבשלים עוד כחמש דקות. מסירים מהאש, מוסיפים את השקדים הטחונים (ואת הצימוקים אם מתחשק), מערבבים וצרים כדורים קטנים בקוטר של חצי שקל, אותם מסדרים על מגש עם נייר אפיה ומכניסים למקרר. הכדורים יהיו מוכנים כעבור כשעה וחצי.
רמת המתיקות תלויה באחוזי השוקולד כיוון שלא מוסיפים סוכר, אמנם הצימוקים מגבירים אותה אבל אם רוצים להגביר אותה אפשר לגלגל את הכדורים המוכנים באבקת סוכר, זה גם יפה ומלבב.
בתאבון!

יאממי....
אוהבת,
עינה

21.12.09

מרק אפון הפלא

לפעמים, בערב קריר, כשאין כח ממש לאכול אבל הגוף זקוק לאנרגיה והלב רוצה חיבוק נפשי עורגת למרק אפונה מהביל.
את המתכון למרק הזה מבקשים ממני הרבה. כשאומרים כמה הוא טעים אני תמיד מצטנעת ואומרת שזה לא אני, זה התבלינים...
מצרכים:
3 כוסות אפונה יבשה
רבע כפית סודה לשתיה (אופציונלי)
3-4 גבעולי סלרי גדולים ויפים, שטופים וקצוצים דק (עם העלים)
2 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק (חתיכה בגודל חצי כדור גולף, או לפי הטעם)
4-5 שיני שום קצוצות דק
1 כף זרעי כמון
1 כפית זרעי כוסברה טחונים (אין קשר בטעם בין הזרעים לעלים, גם אם לא אוהבים כוסברה תנו לזה צ'אנס)
מלח
כוס חלב קוקוס (או קוקוס טחון)

הכנה:
משרים את האפונה במים כרבע שעה, מסננים, שוטפים ומבשלים במים חדשים. כמות המים תלויה במידת הסמיכות הרצויה, כדאי לא פחות מ-4 ס"מ מעל פני האפונה, ולא יותר מפי שתיים. עד הרתיחה כדאי לפקוח עין על הסיר. כשהמים רותחים מסירים את הקצף הירקרק שנוצר, מכסים ומנמיכים. בודקים מדי פעם שלא נוצר עוד קצף כדי שלא תהיה גלישה.
בינתיים, מטגנים במחבת את הסלרי כ-5 דקות. מוסיפים את הג'ינג'ר, זרעי הכמון והכוסברה, וכעבור דקה של ערבוב מוסיפים את השום. כשהשום מפיץ את ריחו ולפני שהוא נדבק, מכבים את האש מתחת למחבת.
אחרי כשעה פחות או יותר, האפונה אמורה כבר להתפרק. בשלב זה מוסיפים את תוכן המחבת לסיר עם האפונה, ממליחים לפי הטעם, ומשאירים לעוד כ-20 דקות בישול. מוסיפים את הקוקוס, ומבשלים עוד כ-5 דקות. אם האפונה לא התפרקה לגמרי ורציתם מרקם חלק, אפשר להשתמש בבלנדר יד.
בתאבון, וספרו איך יצא!
עינה