21.3.15

גרטן טבעוני - תפו"א ובטטה מוקרמים בטחינה

בד"כ אנשים לא מאמינים שזה רק טחינה, אבל זה באמת רק טחינה.
אני הייתי סקפטית כששמעתי על הפטנט מידידי יונה, אבל כשניסיתי לא הצטערתי.

1 ק"ג תפו"א ובטטה (או רק תפו"א/רק בטטה)
כ- 1/4 כוס טחינה גולמית
כפית שטוחה מלח
תבלינים לפי הטעם: פפריקה מתוקה, אורגנו, פלפל שחור, שום

את תפוחי האדמה יש לקלף ואז לפרוס לפרוסות דקיקות ביותר - מומלץ באמצעות קולפן או מנדולינה או במעבד מזון על סכין דקה. בקערה מערבבים בידיים את הפרוסות עם הטחינה והתבלינים, עד שכל הפרוסות מצופות באופן אחיד. (תפוחי האדמה יפרישו מים עמילניים בגלל המלח, שיתערבבו עם הטחינה וזה מה שייצב את הפשטידה.)

משטחים את הפרוסות בתבנית משומנת ואופים עד שהלמעלה משחים ותפוחי האדמה רכים לחלוטין. אם התנור שלכם מייבש כדאי לאפות מכוסה בנייר כסף ולפתוח רק לקראת סוף האפייה.

לגיוון אפשר להוסיף פרוסות זוקיני, פלפל או בצל מטוגן. אפשר כמובן לנסות עם שילובי תבלינים אחרים חביבים עליכם (למשל טימין ואגוז מוסקט או קארי).

בהצלחה ובתאבון!

אין תגובות:

פרסום תגובה