3.1.11

כדורי תמרים עם שיבולת שועל שקדים וקינמון

המתכון הזה מתאים למי שאוהב קינמון, לטבעונים, למי שלא אוכל סוכר מזוקק, למי שתמיד העדיף לאכול את הבצק של העוגיות ישר מהקערה, למי שאוהב דברים מתוקים וטעימים, ובמיוחד למי שאוהב קינמון (אמרתי כבר?)
העיסה של הכדורים רב תכליתית (אפשר להכין ממנה גם נחשים וקוביות), היא יכולה לשמש כקלתית לפאי ללא אפיה.
יש גם וריאציה מתקדמת לצליאקים ונמנעים מגלוטן, על כך בסוף הרשומה.

רכיבים:
2 כוסות שיבול שועל
1 כוס שקדים
כ- 12 תמרים גדולים מגולענים (תלוי בסוג ובכמה הם לחים)
קורט מלח ים אטלנטי
המון קינמון

הכנה:
טוחנים במעבד מזון יבש לחלוטין את שיבולת השועל, השקדים, המלח והקינמון משך 3-5 דקות עד שמתקבלת אבקה פירורית. מוסיפים בהדרגה את התמרים תוך כדי הטחינה, עד שמתקבל גוש גדול שמסתובב במיכל.
את הגוש הזה אפשר לחלק לכדורים קטנים ולגלגל בקוקוס, קקאו, פרג, שומשום או כל העולה על רוחכם, אפשר לתת לילדים (או לאחיינים, או לנכדים) להשתעשע בו ולפסל בו עד שנמאס - ואז לאכול,
או להשתמש בו כתחתית לפאי ללא אפיה - פשוט לרדד עם הידיים בתוך תבנית ולדחוס בפנים מילוי, למשל תפוח מגורד עם צימוקים ווניל או בננות מעוכות עם שוקולד מומס וקוקוס.

מגניב, לא?


----
לרגישים לגלוטן: ניתן להשתמש בנבטי כוסמת מיובשים במקום קוואקר, זה יוצא טעים מאד, בחיי!
איך מנביטים כוסמת?
משרים 3 שעות, מסננים, משאירים יום במסננת ושוטפים ומערבבים מדי פעם עד שיוצא זנבון חמוד מהשפיץ של הפירמידה.
איך מייבשים את הנבטים?
משטחים את הנבטים על מגש או תבנית, ומשאירים במקום חם ויבש (או מכניסים לתנור לכשעה על חום 50 מעלות).
זהו, יש לכם חומר גלם נהדר לכל מיני עוגות ללא אפיה.

תגובה 1:

  1. זה באמת טעים נורא. 12 תמרים לא הספיקו. השתמשתי בחבילה כמעט שלמה של 500 גרם תמרים (לפני הגלעון), ועוד שתי כפות טחינה ומיץ מתפוז אחד כדי להפוך את התערובת מפירורית לגושית וניתנת לעיבוד.
    מכיוון שיצאה כמות גדולה מאוד, הכנתי גם עוגה. השכבה השנייה הייתה של תפוחים וצימוקים מבושלים מעט. מעולה!

    השבמחק