אני מאד אוהבת את משחק הניחושים. מטעימה בלבד, רק יחידי סגולה מנחשים מה הרכיבים של הקציצות האלה, כיוון שהן לא מזכירות חומוס, ורק מי שיש לו זכרונות ילדות מכרוב ממולא עם אורז בשר וקינמון יכול אולי לזהות את הכרוב.
אבל כשנותנים ביס במעטה השחום הזה ומבפנים בוקעת רכות מתקתקה ומפתיעה... זה לא כל כך משנה.
גם את המתכון הזה, הודי במקור, למדתי מבתיה (שכבר הזכרתי כמה פעמים בבלוג) ושכללתי רק קצת.
ההכנה מאד קלה, וגם האכילה מסתבר מאד מאד קלה. זו אחת המנות שלא משנה כמה אני אכין ממנה ולא משנה כמה קטנה הסדנא - לא ישאר כלום. אבל אל תדאגו לי, אני חוטפת כמה מהתבנית לפני שזה מספיק להגיע לשולחן.
רכיבים:
1 כרוב בינוני
2 בצלים בינוניים
1.5 כוסות קמח חומוס
1.5 כוסות קמח שיבולת שועל (שיבולת שועל טחונה מבעוד מועד בבלנדר או במעבד מזון)
כפית מלח
כפית קינמון
(או גרם מסאלה: הל, קינמון, ציפורן, פלפל אנגלי וכמון)
חותכים את הכרוב לחתיכות בינוניות וטוחנים במעבד מזון עד לקבלת גרגרים בגודל של קוסקוס. (ייתכן שתצטרכו 2 נגלות). אם יש הרבה נוזלים כדאי לסנן החוצה את רובם. למי שאין מעבד מזון - אפשר לגרד בפומפיה בחורים הקטנים. טוחנים את הבצלים עד שהם הופכים לרסק. מערבבים את הירקות הטחונים עם שני סוגי הקמחים והתבלינים ומערבבים בידיים בהנאה רבה.
העיסה צריכה להיות רכה ולחה מחד, אך לא מתפרקת מאידך - צרו לביבה קטנה בכף היד ונסו להקפיץ אותה קצת - אם היא נוחתת שלמה ולא מתפרקת, היא בסדר גמור. אם היא יבשה מדי אפשר להוסיף עוד בצל או כרוב, אם רטובה - עוד מאחד הקמחים.
אם אתם חושבים שאני הולכת לשלוח אתכם עכשיו לסשן ארוך ומסריח של טיגון עמוק - אתם טועים ובגדול.
(כלומר, אתם יכולים אם אתם ממש רוצים, אבל אין שום צורך.)
לקבלת אותו האפקט בלי הדפקט:
מניחים נייר אפיה על תבנית שטוחה גדולה, ומושחים בכמות נדיבה של שמן. יוצרים קציצות בקוטר כ-5 ס"מ ובעובי כ-2 ס"מ. (אפשר גם ליצור קציצות יותר שמנות ומעט מאורכות, נדמה לי שזו הצורה המסורתית). עוברים עם שתי אצבעות טבולות בשמן 'ומלטפים' כל קציצה.
אופים כ-20-30 דקות בחום בינוני-גבוה (חשוב לחמם מראש את התנור) - עד שהן התחתית והן החלק העליון של כל קציצה השחימו קלות והקציצה לא מתפרקת. מניחים לקציצה להתייצב 5 דקות ואוכלים.
מומלץ לאכול חם מהתנור, או להשאיר על משטח חם עד ההגשה. חימום חוזר לא עושה אותו אפקט.
למי שמנסה להמנע משמן לחלוטין- אפשר לאפות בלי שמן בכלל, ובמקום זה להניח כל קציצה על פרוסת עגבניה. יוצא נחמד מאד.
למי שמנסה להמנע משמן רק קצת - אפשר לאפות אם ממש מעט שמן בתחתית וזהו. אבל תזכרו מה הכי טעים.
אני מאד אוהבת להגיש את הקציצות האלה עם גבץ'
או עם רוטב עגבניות מהיר וטרי שאני טוחנת בצ'יק: 3 עגבניות, 2 שיני שום, חצי כפית מלח, ועשבי תיבול מהגינה אם יש (זעתר, אורגנו, בזיליקום)
ב-ת-א-ב-ו-ן
ו... כן, נו, ספרו איך יצא!
אבל כשנותנים ביס במעטה השחום הזה ומבפנים בוקעת רכות מתקתקה ומפתיעה... זה לא כל כך משנה.
גם את המתכון הזה, הודי במקור, למדתי מבתיה (שכבר הזכרתי כמה פעמים בבלוג) ושכללתי רק קצת.
ההכנה מאד קלה, וגם האכילה מסתבר מאד מאד קלה. זו אחת המנות שלא משנה כמה אני אכין ממנה ולא משנה כמה קטנה הסדנא - לא ישאר כלום. אבל אל תדאגו לי, אני חוטפת כמה מהתבנית לפני שזה מספיק להגיע לשולחן.
רכיבים:
1 כרוב בינוני
2 בצלים בינוניים
1.5 כוסות קמח חומוס
1.5 כוסות קמח שיבולת שועל (שיבולת שועל טחונה מבעוד מועד בבלנדר או במעבד מזון)
כפית מלח
כפית קינמון
(או גרם מסאלה: הל, קינמון, ציפורן, פלפל אנגלי וכמון)
חותכים את הכרוב לחתיכות בינוניות וטוחנים במעבד מזון עד לקבלת גרגרים בגודל של קוסקוס. (ייתכן שתצטרכו 2 נגלות). אם יש הרבה נוזלים כדאי לסנן החוצה את רובם. למי שאין מעבד מזון - אפשר לגרד בפומפיה בחורים הקטנים. טוחנים את הבצלים עד שהם הופכים לרסק. מערבבים את הירקות הטחונים עם שני סוגי הקמחים והתבלינים ומערבבים בידיים בהנאה רבה.
העיסה צריכה להיות רכה ולחה מחד, אך לא מתפרקת מאידך - צרו לביבה קטנה בכף היד ונסו להקפיץ אותה קצת - אם היא נוחתת שלמה ולא מתפרקת, היא בסדר גמור. אם היא יבשה מדי אפשר להוסיף עוד בצל או כרוב, אם רטובה - עוד מאחד הקמחים.
אם אתם חושבים שאני הולכת לשלוח אתכם עכשיו לסשן ארוך ומסריח של טיגון עמוק - אתם טועים ובגדול.
(כלומר, אתם יכולים אם אתם ממש רוצים, אבל אין שום צורך.)
לקבלת אותו האפקט בלי הדפקט:
מניחים נייר אפיה על תבנית שטוחה גדולה, ומושחים בכמות נדיבה של שמן. יוצרים קציצות בקוטר כ-5 ס"מ ובעובי כ-2 ס"מ. (אפשר גם ליצור קציצות יותר שמנות ומעט מאורכות, נדמה לי שזו הצורה המסורתית). עוברים עם שתי אצבעות טבולות בשמן 'ומלטפים' כל קציצה.
אופים כ-20-30 דקות בחום בינוני-גבוה (חשוב לחמם מראש את התנור) - עד שהן התחתית והן החלק העליון של כל קציצה השחימו קלות והקציצה לא מתפרקת. מניחים לקציצה להתייצב 5 דקות ואוכלים.
מומלץ לאכול חם מהתנור, או להשאיר על משטח חם עד ההגשה. חימום חוזר לא עושה אותו אפקט.
למי שמנסה להמנע משמן לחלוטין- אפשר לאפות בלי שמן בכלל, ובמקום זה להניח כל קציצה על פרוסת עגבניה. יוצא נחמד מאד.
למי שמנסה להמנע משמן רק קצת - אפשר לאפות אם ממש מעט שמן בתחתית וזהו. אבל תזכרו מה הכי טעים.
אני מאד אוהבת להגיש את הקציצות האלה עם גבץ'
או עם רוטב עגבניות מהיר וטרי שאני טוחנת בצ'יק: 3 עגבניות, 2 שיני שום, חצי כפית מלח, ועשבי תיבול מהגינה אם יש (זעתר, אורגנו, בזיליקום)
ב-ת-א-ב-ו-ן
ו... כן, נו, ספרו איך יצא!
מה יקרה אם אחליף את קמח שיבולת השועל בעוד קמח חומוס בשביל מיקי?
השבמחקאם תעשי זאת, תקבלי את המתכון המקורי!
השבמחקאבל השתמשי בפחות קמח.
השיבולת שועל מוסיפה נימוחות וגמישות ומעדנת את הטעם, אך היא אינה הכרחית - ההודים נהנים בלעדיה :)
מריח נהדר.
השבמחקהאם קמח חומוס הוא פשוט חומוס טחון או שיש איזו קלייה בדרך?
תודה :-)
אכן, החומוס נקלה לפני שנטחן.
השבמחקבביתנו מקפידים מאוד להחרים כרוב. אבל המתכון כל כך מגרה, שהייתי חייבת לנסות. עם זוקיני. זה יצא כל כך טעים והתחסל תוך כמה דקות.
השבמחקתודה על הבלוג הכיפי.
נעמה
להחרים כרוב?
השבמחקוכי למה?
באפיה הוא יוצא כה מתקתק ונימוח...
אבל תודה על הטיפ, ינוסה כאן עם זוקיני בהקדם!
עשינו אתמול לעוד 4 חברים עם כרוב סגול ובצל סגול וגראם מסאלה שטחנו בעצמנו - יצא מדהים! הם נחטפו. ממליצה ממש על לנסות אותם בגרסה סגולה - הרבה יותר אופנתי.
השבמחקעינה - את האלילה שלי.
מגניב! ינוסה בהחלט!
השבמחקהאם אפשר להחליף את קמח החומוס בגרגירי חומוס מבושלים וטחונים?
השבמחקנראה מבטיח, מבטיחה לנסות בקרוב!
השבמחקמממממ....יונתן הכין לי עם גרעיני דלעת במקום שיבולת שועל ומטבל טחינה מי בצל וכרוב וחמאת בוטנים. כיף תודה!
השבמחקיצא מעולה!!! נראה לי שאני הולכת להתמכר לבלוג שלך :))
השבמחקעינה,
השבמחקאחרי הרעיון הקודם שלך (פשטידת דלעת עם קשיו) שנהיה אצלנו להיט בוריאציות שונות ומשונות, הקציצות האלה הבאות בתור.
ניסיתי, ליקקנו את האצבעות.
שמחנו ונזכרנו בך.
ד"ש מכ-ו-ל-ם
אורנה
מצאתי את המתכון במסגרת חיפושים נואשים של מה להכין לצמחונית המחויבת בדיאטה דלת סוכר ושומן. הקציצות שלך היו הצלחה מסחררת - נחטפו גם על ידי קרניבורים שלא בדיאטה בכלל. רוטב העגבניות, ששדרגתי אותו עם קצת סחוג ירוק, היה הדובדבן שבקצפת. תודה!
השבמחקהכנו אתמול, יצא כזה טעים!!
השבמחקהכל נאכל וקראנו את מגילת אסתר.