הפוסט הזה מוקדש לנועה אור
אני מאמינה בחומוס.
אני אוהבת חומוס.
לדעתי מזלג עמוס בחומוס טוב וחם שבא אל הפה זה כמו נשיקה מגן עדן.
אני מאמינה בחומוס.
אני אוהבת חומוס.
לדעתי מזלג עמוס בחומוס טוב וחם שבא אל הפה זה כמו נשיקה מגן עדן.
אבל בואו נודה באמת: זה עושה גזים איומים, זה כבד בבטן, זה יותר מרדים מיין,
ובעיקר - זה לא משהו שאפשר להכין בספונטניות על המקום בגלל ההשריה והבישול הארוך.
אבל עדשים כתומות אפשר גם אפשר! ולהכין מהם חומוס מסתבר גם כן אפשר, וזה לוקח לא יותר מ-45 דקות! (בשביל רוב האנשים שאני מכירה זה פחות מלנסוע לחומסיה, לחפש חניה, לחכות לחומוס ולחזור - בלי הזמן של האכילה) לי אישית הן גם יותר קלילות בבטן. ועם תחושת בטן לא מתווכחים.
מצרכים:
1 כוס עדשים כתומות
1.5 כוסות מים
1 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס מיץ לימון סחוט
1-2 שיני שום
1 כפית שטוחה מלח
1/4 כוס שמן זית מעולה
כמון לפי הטעם
הוראות:
שוטפים את העדשים ומסננים, ומבשלים בסיר עם כוס וחצי מים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים עוד כחצי שעה עד שהעדשים מתרככות ומתפרקות. חשוב לערבב מדי כמה דקות כדי שהעדשים לא תדבקנה לתחתית הסיר. (אם נראה שאזלו המים והעדשים עוד לא התפרקו אפשר להוסיף עוד חצי כוס.)
מעבירים לקערה רחבה (רצוי מזכוכית או נירוסטה) ונותנים לעדשים להצטנן כחמש דקות, מומלץ לערבב מדי פעם.
מוסיפים מיץ לימון, מערבבים, מוסיפים טחינה, מערבבים, מוסיפים שום כתוש, מערבבים, מוסיפים תבלינים ושמן זית, מערבבים מערבבים מערבבים - סה טו! מוכן. אם אתם מעוניינים במרקם נוקשה וסמיך יותר, הוסיפו עוד טחינה וטחנו הכל בבלנדר מוט - זה יקשור היטב בין כל המרכיבים ויעניק לחומוס מרקם אוורירי ויציב.
מסדרים יפה בצלחת עגולה עם קצת פפריקה ופטרוזיליה קצוצה ועוד משמן הזית הטוב,
חותכים קצת בצל וחמוצים בצד ושולפים פיתה טריה (מהכיס?) -
ובתאבון!
גם הפעם אני אשמח לשמוע איך יצא לכם.
שיהיה יום נפלא,
עינה
ובתאבון!
גם הפעם אני אשמח לשמוע איך יצא לכם.
שיהיה יום נפלא,
עינה
אז ככה:
השבמחקאני לא ממש מכינה דאל, ואני משתמשת בעדשים כתומות כי הן מתבשלות ממש מהר.
על כוס עדשים אני שמה כוס-כוס וחצי מים, אחרי שטיגנתי שום והוספתי לשמן קצת קארי מהסופר. כשנחה עליי הרוח אני טורחת לערבב את התבלינים הבאים, שדי יוצרים מסאלה ביתית: קצת פלפל ומלח, הרבה כורכום ואבקת קארי כתום, קצת כמון, פפריקה, קינמון, חתיכת ציפורן ובהראט. אני אפילו לא מערבבת בכמויות אלא ישר זורקת הכל לסיר לפי איך שיוצא, ובד"כ זה יוצא נהדר. הבחור ממש מאוהב בתערובות האלה.
בד"כ, אני מודה, אני מוסיפה רק קארי.
אני מבשלת עד שהכל הופך לדייסה יפה, ושופכת קצת יוגורט למעלה, עם אורז או בלי אורז :)
זה מין דאל מערבי מזויף ומתכון שהתפתח באופן הדרגתי עם השותפים הקודמים שלי, כי זה לוקח -בדיוק- 10 דקות עבודה, לכל היותר 15.
הממממ...!
השבמחקתודה גיל, נשמע משובח.
זה מזכיר לי להעלות בקרוב מתכון לדאל קיסרי(ככה קוראים לו).
וגם מזכיר לי את ימי הסטודנטיאלים בירושלים משום מה :)
כןכן, מתכון לדאל! הגיע הזמן שגם אצלי יתרחש דאל כדת וכדין.
השבמחקשוב ניסיתי, כולם אהבו.
השבמחקאימצנו.
אמירה ארזי
כיף לשמוע :)
השבמחקזה כל כך פשוט וכל כך טעים!!
השבמחקתודה רבה
יעל
נשמע מעולה. תודה :-)
השבמחקחייבת לצאת להגנת החומוס: לא עושה גזים, לא כבד ולא מרדים - בתנאי שמנביטים לפני ואוכלים בלי פיתה.
ובאמת צריך לחשוב ולתכנן 3 ימים מראש בתנאים הללו... (אבל אז גם זאת שאוהבת את החומוס בצורת גרגרים מוצאת מה לאכול. והיא הכי בררנית!).
מחר הבחור עושה את טיסת הסולו שלו בהכנת חומוס. אני יוצאת עם הבררנית לטיול והוא נשאר ליד הסיר.
לא יודעת, לי החומוס המונבט כבד עוד יותר.
השבמחקנכון שהוא לא מרדים אותי, זה כי אני לא מצליחה לאכול ממנו הרבה אפילו כשהוא יוצא ממש טעים. ולצערי עוד לא הצלחתי להנביט חומוס בלי שיסריח...
אבל היי, בהצלחה ובתאבון :)
עדשה היא נקבה, ולכן - עדשים כתומות, ולא כתומים.
השבמחקוכיוב'.
יצא מעולה, תודה!
השבמחקהנסיינים שנבדקו לא זיהו מה מוזר בחומוס שלהם, ומעבר לזה, הם לא זיהו שבאמת יש בו משהו מוזר...
מבריק פשוט וטעים. תודה רבה :)
השבמחקכרמית