מתכונים צמחוניים וטבעוניים שאני מכינה בסדנאות ובבית, מתובלים במחשבות לבי
דפים
(יעד ההעברה)
ראשי
חדש! - סדנאות בישול
קייטרינג לסדנאות
אודות עינה ואפון הפלא
▼
21.3.15
מתכון בסיס לעוגה בחושה - המתכון של נוגה ושרן
›
אני לא אופה גדולה אבל עוגות בחושות אני עושה תמיד לפי המתכון הזה ויוצא נהדר. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפיה. בקערה אחת מערבב...
סלק וקולורבי צלויים
›
3 סלקים 3 קולורבי 5 עלי דפנה חצי כפית פלפל אנגלי טחון חצי כפית מלח גס שמן זית (או חמאה או גם וגם) קולפים וחותכים את הקולורבי והסלק ...
גרטן טבעוני - תפו"א ובטטה מוקרמים בטחינה
›
בד"כ אנשים לא מאמינים שזה רק טחינה, אבל זה באמת רק טחינה. אני הייתי סקפטית כששמעתי על הפטנט מידידי יונה, אבל כשניסיתי לא הצטערתי. 1...
6.9.13
שיר ומרק סינדרלה
›
כמו שאולי ראיתם, הרבה זמן לא פרסמתי כאן. והתכוונתי, אני נשבעת, לפרסם כאן היום מתכון אחר – לעוגה מושחתת קלורית ויפיפיה ועם זאת בריאה ונטולת...
4 תגובות:
15.3.13
עדשים חומות ומנחמות
›
לפעמים לסדנאות שאני מבשלת להן מגיעים משתתפים שלא כל כך מתחברים לקטע הצמחוני. קישואים וקינואה ממש לא עושים להם את זה. יתכן שהתבליניה שלהם בב...
2 תגובות:
3.3.13
תבשיל חומוס ודלעת בקוקוס
›
תבשיל בסגנון הודי, מומלץ להגיש עם בורגול או קוסקוס. הומצא מכורח הנסיבות כשתכננתי להכין מרק לקוסקוס, וברגע האחרון ביקשו ממני מפורשות לא להכ...
2.3.13
סלט גזר פסאודו-הודי
›
יש לי וידוי: בדרך כלל אני קצת נבוכה מכל העניין הזה של מתכונים לסלטים. גם לתת אותם וגם לקרוא אותם. אני דוגלת בשיטת הלקצוץ-דק-ירקות-בכל-מיני-...
4 תגובות:
29.12.12
דלעת ממולאת
›
זה מתכון שפינטזתי עליו הרבה מאד זמן, עד שנפלה לידי חתיכת דלעת שפשוט צעקה 'תמלאי אותי!', ובדיוק בישלתי לקבוצה בגודל המתאים.
2 תגובות:
19.5.12
לחם תירס (אומנומנום*)
›
מעלה את המתכון הזה לבקשת הקהל - הפעם בליווי קצת נוסטלגיה. סיפרתי לכם פעם על נגה?
2 תגובות:
16.5.12
מוסקה טבעונית עם סויה וחלב קוקוס
›
לפני שמתחילים אני חייבת להגיד את זה: גם אני שונאת שבבי סויה/פתיתי סויה/סויה צ'אנקס/חלבון סויה מוקשה או איך שלא קוראים לדבר הזה! ובכל זא...
8 תגובות:
7.2.12
פנקייק קמח חומוס מלוח/מתוק - הכוכב הראשי בתפריט החדש שלי
›
לא זוכרת אם סיפרתי לכם כבר, אבל אני בד"כ בקושי מבשלת לעצמי. אני צריכה אורחים או שותפים או חברים בשביל שיהיה לי תירוץ להכין משהו מושקע....
4 תגובות:
6.2.12
פרק ראשון במלחמתי בקנדידה - יעני-פחזניות בטטה כוסמין ללא סוכר כלל וללא חיטה
›
לפני שבוע נפגשתי עם נטורופטית. את רוב מה שהיא אמרה לי כבר ידעתי, ופשוט הייתי צריכה לשלם כסף למישהו זר בשביל לקבל ממנו סמכות ש'תמשמע...
6 תגובות:
15.1.12
פלפלים במילוי גבינות
›
חברה שלי קיבלה משימת צילום אוכל בלימודים, אז בחרתי כמה מתכונים ועשינו סשן טעים ופוטוגני. מה שנחמד במתכון הזה, חוץ משהוא חתיך, זה שהוא ממש ...
2.6.11
מרק כרובים ומלכים
›
הזמן מתאים, צדפות שלי, לשיר בחרוזים על כל מיני דברים יפים כרובים ומלכים ולמה חזירים עפים ומי הים רותחים? הידד, הידד כמה נחמד- נח...
30.5.11
פאי בת המוזג (קדרה שטוחה של בטטה חיטה ובירה)
›
אחד המאכלים האהובים עלי זה פאי רועים. כזה שעושים עם בקר טחון וירקות טעימים מלמטה, ומכסה של פירה תפו"א קטיפתי מלמעלה. למען האמת השם פ...
10 תגובות:
24.2.11
כיף לחזור הביתה + ממרח קשיו רב תכליתי
›
אמנם חזרתי כבר לפני יותר משבוע, אבל חזרתי ישר לתוך המטבח ובקושי היה לי זמן לנגב את הידיים על הסינר ולהקליד לכם. היה כייייייף בארה"ב, ...
5 תגובות:
31.1.11
קישואים ביוגורט
›
היי חברים אני בבוסטון עכשיו, אבל הבטחתי להעלות את המתכון הזה ולא הספקתי לפני שנסעתי. אז עכשיו סאנדיי מורנינג, אני בדירה של נועם ואלישה (אח...
2 תגובות:
14.1.11
קיש בטטה קשיו
›
זה מתכון שאלתרתי לראשונה לכבוד הבר-מצווה של ינאי חברי היקר (יש לי חברים בכל הגילאים) שאמא שלו ביקשה ממני להכין משהו לטבעונים. הכנתי שתי תבני...
7 תגובות:
9.1.11
גרנולה ללא שמן
›
כן, אני יודעת, אפשר להכין גרנולה בתנור. אבל משהו בקליה על האש משום מה יותר מוצא חן בעיני. 20 דקות של בחישה איטית וקצובה אחרי ארוחת הערב, הן...
תגובה 1:
6.1.11
קאבאג' כופתא - או פלאפל הודי - או פשוט קציצות כרוב וקמח חומוס
›
אני מאד אוהבת את משחק הניחושים. מטעימה בלבד, רק יחידי סגולה מנחשים מה הרכיבים של הקציצות האלה, כיוון שהן לא מזכירות חומוס, ורק מי שיש לו זכר...
15 תגובות:
›
דף הבית
הצג את הגירסה לאינטרנט