tag:blogger.com,1999:blog-84019328500971969302024-03-13T21:36:21.695+02:00אפון הפלא - בלוג מתכוניםמתכונים צמחוניים וטבעוניים שאני מכינה בסדנאות ובבית, מתובלים במחשבות לביעינה לקחhttp://www.blogger.com/profile/10130793171870956759noreply@blogger.comBlogger34125tag:blogger.com,1999:blog-8401932850097196930.post-30662051876281392282015-03-21T23:54:00.001+02:002015-03-21T23:54:32.203+02:00מתכון בסיס לעוגה בחושה - המתכון של נוגה ושרן
אני לא אופה גדולה אבל עוגות בחושות אני עושה תמיד לפי המתכון הזה ויוצא נהדר.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפיה.
בקערה אחת מערבבים את הרטובים:
חצי כוס שמן/50 גר' חמאה מרוככת
1 כוס סוכר (חום או לבן)
2 ביצים
בערך כוס ממה שרוצים להוסיף: בננות מעוכות, גזר מגורד, תפוח מגורד, קוביות שזיף או אפרסק, רסק תפוחים וכו'
שפריץ תמצית וניל
חצי כוס יוגורט/חלב/חלב סויה
בקערה נפרדת מערבבים:
2 כוסות קמח (עינה לקחhttp://www.blogger.com/profile/10130793171870956759noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8401932850097196930.post-91639712557901641762015-03-21T10:00:00.002+02:002015-03-21T10:00:46.002+02:00סלק וקולורבי צלויים
3 סלקים
3 קולורבי
5 עלי דפנה
חצי כפית פלפל אנגלי טחון
חצי כפית מלח גס
שמן זית (או חמאה או גם וגם)
קולפים וחותכים את הקולורבי והסלק לקוביות/פרוסות/רצועות
מערבבים עם השמן והתבלינים ומניחים בתבנית עם נייר אפייה
אופים עד שמתרכך וטיפה שחום מבחוץ
עינה לקחhttp://www.blogger.com/profile/10130793171870956759noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8401932850097196930.post-54783884152120995472015-03-21T09:45:00.003+02:002015-03-21T09:57:02.342+02:00גרטן טבעוני - תפו"א ובטטה מוקרמים בטחינה
בד"כ אנשים לא מאמינים שזה רק טחינה, אבל זה באמת רק טחינה.
אני הייתי סקפטית כששמעתי על הפטנט מידידי יונה, אבל כשניסיתי לא הצטערתי.
1 ק"ג תפו"א ובטטה (או רק תפו"א/רק בטטה)
כ- 1/4 כוס טחינה גולמית
כפית שטוחה מלח
תבלינים לפי הטעם: פפריקה מתוקה, אורגנו, פלפל שחור, שום
את תפוחי האדמה יש לקלף ואז לפרוס לפרוסות דקיקות ביותר - מומלץ באמצעות קולפן או מנדולינה או במעבד מזון על סכין דקה. בקערה מערבבים עינה לקחhttp://www.blogger.com/profile/10130793171870956759noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8401932850097196930.post-32915838564234771022013-09-06T10:52:00.001+03:002013-09-09T10:33:34.402+03:00שיר ומרק סינדרלה
כמו שאולי ראיתם, הרבה זמן לא פרסמתי כאן. והתכוונתי, אני נשבעת, לפרסם כאן היום
מתכון אחר – לעוגה מושחתת קלורית ויפיפיה ועם זאת בריאה ונטולת גלוטן-חלב-סוכר – ועוד אעשה זאת. אבל פתאום עלה וצץ בי משהו אחר,
שהפך לשיר ואז למרק, וגם חיבור לאגדות שכידוע למי שקורא את הבלוג בעיון יש לי חיבה
יתרה אליהן, וזה נראה לי נכון לפרסם אותם כאן והיום.
למי שלא מכיר, תקציר זריז: מזה כשנה אני גרה באוטוקרוון עינה לקחhttp://www.blogger.com/profile/10130793171870956759noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-8401932850097196930.post-70323110427149719052013-03-15T12:21:00.000+02:002013-07-14T16:24:59.347+03:00עדשים חומות ומנחמות
לפעמים לסדנאות שאני מבשלת להן מגיעים משתתפים שלא כל כך מתחברים לקטע הצמחוני. קישואים וקינואה ממש לא עושים להם את זה. יתכן שהתבליניה שלהם בבית כוללת רק כמון, פלפל שחור ופפריקה, אולי איזה תערובת תיבול לעוף, וקצת טימין לארועים מיוחדים. האמת שאני מאד יכולה להבין אותם. ויש לי וידוי: יש תקופות בהן גם התבליניה שלי נראית בערך ככה, כי זה די מספיק. ויש אפילו רגעים בהם ארוחת החלומות שלי היא שניצל ופירה, עינה לקחhttp://www.blogger.com/profile/10130793171870956759noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-8401932850097196930.post-11829695536223210042013-03-03T21:27:00.000+02:002013-07-14T16:25:15.846+03:00תבשיל חומוס ודלעת בקוקוס
תבשיל בסגנון הודי, מומלץ להגיש עם בורגול או קוסקוס.
הומצא מכורח הנסיבות כשתכננתי להכין מרק לקוסקוס, וברגע האחרון ביקשו ממני מפורשות לא להכין מרק אז נאלצתי לאלתר עם מה שהיה.
רכיבים:
כוס גרגרי חומוס מבושלים (או מפחית שימורים, זה בסדר, אני לא אלשין עליכם)
חריץ דלעת טריה
חצי כוס קוקוס טחון
כף-חופן קטן תבלין קארי
חצי כפית הל טחון (או יותר, או 3-4 תרמילי הל שלם)
4 שיני שום
אצבע ג'ינג'ר
1-2 כפות עינה לקחhttp://www.blogger.com/profile/10130793171870956759noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8401932850097196930.post-22468732848504445652013-03-02T13:39:00.000+02:002013-07-14T16:25:36.867+03:00סלט גזר פסאודו-הודי
יש לי וידוי: בדרך כלל אני קצת נבוכה מכל העניין הזה של מתכונים לסלטים. גם לתת אותם וגם לקרוא אותם. אני דוגלת בשיטת הלקצוץ-דק-ירקות-בכל-מיני-צבעים ולהוסיף לימון מלח ושמנ"ז, ואם יש לי מצברוח טוב אז אפשר להוסיף אגוזים או זרעונים כלשהם. במקרה של סלט חסה אני אוהבת להוסיף מפירות העונה ולהכין ויניגרט כלשהו. סלטי כרוב וכדומה אני אוהבת לתבל עם רוטב סויה ושמן שומשום. לעצמי אני בד"כ מכינה סלט ערבי עם בצל עינה לקחhttp://www.blogger.com/profile/10130793171870956759noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-8401932850097196930.post-84660305197346238822012-12-29T15:38:00.001+02:002013-07-14T16:25:57.500+03:00דלעת ממולאת
זה מתכון שפינטזתי עליו הרבה מאד זמן, עד שנפלה לידי חתיכת דלעת שפשוט צעקה 'תמלאי אותי!', ובדיוק בישלתי לקבוצה בגודל המתאים.
זה לא סוד שאני מאד אוהבת דלעת, ואולי זו הזדמנות לספר לכם - למי שעוד לא יודע - שעברתי לגור בקרוואן שאני בונה במו ידי, ואני קוראת לו (לה) דלעת. (בקרוב אפשר יהיה לראות תמונות של הקרוואן ותהליך הבניה בעמוד הפייסבוק של הדלעת)
אז באשר לדלעת הזאת, הנה המתכון:
רכיבים:
עינה לקחhttp://www.blogger.com/profile/10130793171870956759noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-8401932850097196930.post-90375343390959512622012-05-19T21:20:00.000+03:002013-07-14T16:26:26.624+03:00לחם תירס (אומנומנום*)
מעלה את המתכון הזה לבקשת הקהל - הפעם בליווי קצת נוסטלגיה.
סיפרתי לכם פעם על נגה?
נגה הייתה מבשלת לסדנאות בתובל פעם-פעם כשאני עוד הייתי סטודנטית פעורה למקרא בירושלים. רצה הגורל והתחלתי לעבוד איתה אחת לכמה חודשים - לחתוך ירקות, לשטוף כלים וכאלה. יום אחד היא אמרה לי שבסוף השנה הזאת הם עוזבים את הארץ, ואם אני רוצה אני יכולה פשוט להמשיך מה שהיא עושה - היא נתנה לי את מספרי הטלפון של מעט הלקוחות עינה לקחhttp://www.blogger.com/profile/10130793171870956759noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-8401932850097196930.post-88355821660178688042012-05-16T09:37:00.001+03:002013-07-14T16:26:59.749+03:00מוסקה טבעונית עם סויה וחלב קוקוס
לפני שמתחילים אני חייבת להגיד את זה: גם אני שונאת שבבי סויה/פתיתי סויה/סויה צ'אנקס/חלבון סויה מוקשה או איך שלא קוראים לדבר הזה! ובכל זאת המתכון הבא מכיל אותו, ובכל זאת הוא טעים אש.
אפשר להשתמש במקום הסויה באורז מלא עגול או בורגול עבה (מוכנים כמובן), אבל הצמיגיות של הסויה דווקא די מנצחת כאן. צריך פשוט לבשל אותם עד בוש כדי להוציא מהם את טעם הלוואי, ואח"כ לסחוט ממש טוב ולטגן אותם עם דברים עינה לקחhttp://www.blogger.com/profile/10130793171870956759noreply@blogger.com8tag:blogger.com,1999:blog-8401932850097196930.post-65945245143052418652012-02-07T15:34:00.000+02:002013-07-14T16:28:03.993+03:00פנקייק קמח חומוס מלוח/מתוק - הכוכב הראשי בתפריט החדש שלי
לא זוכרת אם סיפרתי לכם כבר, אבל אני בד"כ בקושי מבשלת לעצמי. אני צריכה אורחים או שותפים או חברים בשביל שיהיה לי תירוץ להכין משהו מושקע. יכולתי להעביר ימים שלמים בתזונה שמורכבת מלחם מלא עם כל מיני דברים - טחינה וירקות, אבוקדו, פסטו, גבינה, חביתה, פסטרמה, חמאה, ריבה, חמאת בוטנים, שוקולד או אפילו מיונז בלי כלום. תזונה מאוזנת, לא?
ניסיתי למצוא לחם שיתאים לתנאים החדשים שלי (ללא חיטה ללא עינה לקחhttp://www.blogger.com/profile/10130793171870956759noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-8401932850097196930.post-2767014843092248332012-02-06T23:10:00.001+02:002013-07-14T16:28:49.758+03:00פרק ראשון במלחמתי בקנדידה - יעני-פחזניות בטטה כוסמין ללא סוכר כלל וללא חיטה
לפני שבוע נפגשתי עם נטורופטית. את רוב מה שהיא אמרה לי כבר ידעתי, ופשוט הייתי צריכה לשלם כסף למישהו זר בשביל לקבל ממנו סמכות ש'תמשמע' אותי.
לצורך הפטרות מפטריית הקנדידה שלכאורה יושבת לי במעיים (ולכאורה גם ל-80% מכם), ולכאורה נוכחותה גורמת למיני רעות מיחושים וחולשות, ירדו מהתפריט שלי לחודש הקרוב הדברים הבאים: חיטה, סוכר, חלב לסוגיו, שמרים, חומץ, פטריות, תפוחי אדמה, כל סוגי הפירות מלבד תפוחים עינה לקחhttp://www.blogger.com/profile/10130793171870956759noreply@blogger.com6tag:blogger.com,1999:blog-8401932850097196930.post-13876718654495286782012-01-15T23:13:00.000+02:002013-07-14T16:29:11.144+03:00פלפלים במילוי גבינות
חברה שלי קיבלה משימת צילום אוכל בלימודים, אז בחרתי כמה מתכונים ועשינו סשן טעים ופוטוגני.
מה שנחמד במתכון הזה, חוץ משהוא חתיך, זה שהוא ממש פשוט, גמיש ונתון לוריאציות, וגם דל שומן.
פלפלים ממולאים. צילום: חמוטל וכטל
רכיבים:
5-6 פלפלים (אדום צהוב כתום)
גביע קוטג'
גביע גבינה לבנה
ביצה גדולה
צרור תרד
טימין טרי
אגוז מוסקט
מלח
הכנה:
חוצים את הפלפלים לאורכם עם הגבעול ומרוקנים את עינה לקחhttp://www.blogger.com/profile/10130793171870956759noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8401932850097196930.post-92060102398098300502011-06-02T15:41:00.000+03:002013-07-14T16:30:43.796+03:00מרק כרובים ומלכים
הזמן מתאים, צדפות שלי, לשיר בחרוזים
על כל מיני דברים יפים כרובים ומלכים
ולמה חזירים עפים ומי הים רותחים?
הידד, הידד כמה נחמד- נחייה כמו מלכים!
פלפל ומלח וחרדל וכל התבלינים
ואת כולם כאן נערבב לרוטב של מלכים
הידד, הידד נאכל היום מעדני מלכים!
(סוף השיר "סוס הים והנגר" מתוך עליסה בארץ הפלאות מאת לואיס קרול, גרסת דיסני)
לפעמים בישול הוא כמו שיר איגיון צרוף. יש לך ערימה של עינה לקחhttp://www.blogger.com/profile/10130793171870956759noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8401932850097196930.post-44952918418671134232011-05-30T18:00:00.001+03:002013-07-14T16:31:51.460+03:00פאי בת המוזג (קדרה שטוחה של בטטה חיטה ובירה)
אחד המאכלים האהובים עלי זה פאי רועים. כזה שעושים עם בקר טחון וירקות טעימים מלמטה, ומכסה של פירה תפו"א קטיפתי מלמעלה. למען האמת השם פשוט מהלך עלי קסם. אני מדמיינת רועים לובשי פרוות מתכנסים באוהל ואוכלים לשובע אחרי יום ארוך באחו... (עוד פעם חושבת על יעקב אבינו? נראה לי שהוא היה טבח מצויין, אני מחבבת אותו יותר משחשבתי. הבהרה: אני לא באמת מייחסת את המצאת הפאי-רועים ליעקב, רק שטה לי בדמיונות)
עינה לקחhttp://www.blogger.com/profile/10130793171870956759noreply@blogger.com10tag:blogger.com,1999:blog-8401932850097196930.post-47130092467280959622011-02-24T21:01:00.001+02:002011-06-02T12:50:18.135+03:00כיף לחזור הביתה + ממרח קשיו רב תכליתיאמנם חזרתי כבר לפני יותר משבוע, אבל חזרתי ישר לתוך המטבח ובקושי היה לי זמן לנגב את הידיים על הסינר ולהקליד לכם.
היה כייייייף בארה"ב, ואני מתנצלת - אבל רוב החוויות הקולינריות שהיו לי שם ממש לא הולמות את רוח הבלוג. (החל באכילת פירות ים בכל הזדמנות, וכלה בקאפקייק הטבעוני עתיר המרגרינה(!) שהכנתי עם אלישה. אבל היי, חופשה זו חופשה...)
המעט שבו כן רציתי לשתף אתכם-
מאד נהניתי מכך שקייל וקולארד נמצאים עינה לקחhttp://www.blogger.com/profile/10130793171870956759noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-8401932850097196930.post-86931255462302424142011-01-31T04:03:00.001+02:002011-06-02T12:51:53.770+03:00קישואים ביוגורטהיי חברים
אני בבוסטון עכשיו, אבל הבטחתי להעלות את המתכון הזה ולא הספקתי לפני שנסעתי.
אז עכשיו סאנדיי מורנינג, אני בדירה של נועם ואלישה (אחי וזוגתו) המקסימים, הרחובות והגגות של בתי העץ המצועצעים בפרבר הנעים מצופים בשלג לבנבן, התחביב החדש שלי זה להסתובב בסופר-מרקט ולהתפעם הן מכמויות וממגוון הג'אנק-פוד בשימורים והן ממיני ירקות טריים שלא ראיתי מימי, ומשום מה בכל פינה ובכל רחוב יש ריח עז של צ'יפס.
(עינה לקחhttp://www.blogger.com/profile/10130793171870956759noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-8401932850097196930.post-70259264816499350102011-01-14T16:21:00.001+02:002011-06-02T12:48:22.989+03:00קיש בטטה קשיוזה מתכון שאלתרתי לראשונה לכבוד הבר-מצווה של ינאי חברי היקר (יש לי חברים בכל הגילאים) שאמא שלו ביקשה ממני להכין משהו לטבעונים. הכנתי שתי תבניות, ואם אינני טועה הן נגמרו למרות שהיו טבעונים ספורים בארוע, כלומר – עבר את המבחן. זה גם די פשוט ומהיר הכנה, לא צריך יותר מדי התכוננות מראש והתוצאה מרשימה וטעימה.
המתכון לקלתית (נו, הבצק) בהשראת מנעמי מנוה איתן, שאירחה אותי ואת אוּרי (הבן-זוג) במרפסת וכיבדה עינה לקחhttp://www.blogger.com/profile/10130793171870956759noreply@blogger.com7tag:blogger.com,1999:blog-8401932850097196930.post-60774006657338196432011-01-09T21:25:00.001+02:002011-06-02T12:52:45.300+03:00גרנולה ללא שמן
כן, אני יודעת, אפשר להכין גרנולה בתנור.אבל משהו בקליה על האש משום מה יותר מוצא חן בעיני.20 דקות של בחישה איטית וקצובה אחרי ארוחת הערב, הן לפעמים בדיוק המדיטציה שאני צריכה בשביל ללכת לישון רגועה. (זה, והידיעה שהגרנולה למחר בבוקר מוכנה.)אז כן, אתם יכולים להכין בתנור, אבל אם אתם רוצים לדעת בדיוק איך אני מכינה, אז ככה:
במחבת רחבה עם תחתית עבה אני קולה:3 כוסות שיבולת שועל משך 15 דקות תוך ערבוב על אש עינה לקחhttp://www.blogger.com/profile/10130793171870956759noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-8401932850097196930.post-71485290466975676042011-01-06T00:11:00.002+02:002011-02-27T09:38:00.331+02:00קאבאג' כופתא - או פלאפל הודי - או פשוט קציצות כרוב וקמח חומוסאני מאד אוהבת את משחק הניחושים. מטעימה בלבד, רק יחידי סגולה מנחשים מה הרכיבים של הקציצות האלה, כיוון שהן לא מזכירות חומוס, ורק מי שיש לו זכרונות ילדות מכרוב ממולא עם אורז בשר וקינמון יכול אולי לזהות את הכרוב.
אבל כשנותנים ביס במעטה השחום הזה ומבפנים בוקעת רכות מתקתקה ומפתיעה... זה לא כל כך משנה.
גם את המתכון הזה, הודי במקור, למדתי מבתיה (שכבר הזכרתי כמה פעמים בבלוג) ושכללתי רק קצת.
ההכנה מאד קלהעינה לקחhttp://www.blogger.com/profile/10130793171870956759noreply@blogger.com15tag:blogger.com,1999:blog-8401932850097196930.post-30485982241905954792011-01-03T15:58:00.000+02:002013-03-03T13:50:52.771+02:00כדורי תמרים עם שיבולת שועל שקדים וקינמון
המתכון הזה מתאים למי שאוהב קינמון, לטבעונים, למי שלא אוכל סוכר מזוקק, למי שתמיד העדיף לאכול את הבצק של העוגיות ישר מהקערה, למי שאוהב דברים מתוקים וטעימים, ובמיוחד למי שאוהב קינמון (אמרתי כבר?)
העיסה של הכדורים רב תכליתית (אפשר להכין ממנה גם נחשים וקוביות), היא יכולה לשמש כקלתית לפאי ללא אפיה.
יש גם וריאציה מתקדמת לצליאקים ונמנעים מגלוטן, על כך בסוף הרשומה.
רכיבים:
2 כוסות שיבול שועל
1עינה לקחhttp://www.blogger.com/profile/10130793171870956759noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-8401932850097196930.post-88145558401743279612011-01-03T01:34:00.001+02:002011-01-03T08:21:18.238+02:00דאל קיסרי - נזיד עדשים בסגנון הודיעוד מבית הספר היסודי ממש משגעת אותי השאלה מה היה בנזיד העדשים האדום האדום הזה, שיעקב הזיד לעצמו ונתן לעשיו. הייתי נותנת לו את הבכורה שלי רק בשביל המתכון! מה עשה אותו אדום בכלל? הרי העדשים נהיים חומים-צהובים בבישול! אני מדמיינת אותו שוקד בריכוז מעל הקדרה, בוחר בקפידה את הרכיבים, בוחש בתשומת לב... נו בחייאת יענקל'ה, תמזוג לי איזו קערה...
כשגרתי בירושלים 'התחברתי' מאד לעדשים כתומים. מרק עדשים עינה לקחhttp://www.blogger.com/profile/10130793171870956759noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-8401932850097196930.post-92140664401545282272011-01-01T13:02:00.001+02:002011-06-02T12:53:32.011+03:00פלפלים ממולאים בכל טובבטח כבר סיפרתי לכם איך בכל פעם שאני רוצה לייצר גרסא טבעונית/צמחונית של מאכל בשרי אני רותמת למשימה את כל משאבי היצירתיות והאהבה שלי, הן מתוך פולניות שמא לא יהיה לצמחונים מה לאכול, והן מתוך דווקאות - זה ממש מענג לשמוע קרניבור סקפטי מתענג על אוכל נטול בשר.
פעם מזמן מזמן חרגתי מדרכי ובישלתי לסדנא בשרית. ביום האחרון הכנתי ממולאים, ולא ידעתי מה לשים בממולאים הצמחוניים במקום בשר. אורז לבד לא בא בחשבון עינה לקחhttp://www.blogger.com/profile/10130793171870956759noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-8401932850097196930.post-45141664660202485002011-01-01T02:36:00.000+02:002011-01-01T02:36:25.029+02:00ריבועי קוואקר וטחינה - מתכון מושחת שחזר בתשובהאמי, כפרה עליה, מכינה לפעמים מין עוגה כזאת שטוחה שחותכים לריבועים, שזה יוצא כמו עוגיות, אבל זה לא בדיוק עוגיות. באנגלית יש לזה מלה מתאימה - Bars. אבל לא משנה איך קוראים לזה, זה טעים חבל על הזמן ופשוט אי אפשר להפסיק לאכול את זה.
והרי המתכון:
1 כוס טחינה (במקור 100 גרם מרגרינה או חמאה)
1 כוס דחוסה סוכר חום כהה (לא דמררה ולא סוכר קנים, אני מתכוונת לסוכר הדביקי והלח, זה עם המולסה)
1 ביצה גדולה
1 עינה לקחhttp://www.blogger.com/profile/10130793171870956759noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-8401932850097196930.post-37552969876211069522010-12-23T13:17:00.002+02:002011-08-26T09:14:44.069+03:00עדשאוושה - חומוס מעדשים כתומות לאנשים מחוסרי זמןהפוסט הזה מוקדש לנועה אור
אני מאמינה בחומוס.
אני אוהבת חומוס.
לדעתי מזלג עמוס בחומוס טוב וחם שבא אל הפה זה כמו נשיקה מגן עדן.
אבל בואו נודה באמת: זה עושה גזים איומים, זה כבד בבטן, זה יותר מרדים מיין,
ובעיקר - זה לא משהו שאפשר להכין בספונטניות על המקום בגלל ההשריה והבישול הארוך.
אבל עדשים כתומות אפשר גם אפשר! ולהכין מהם חומוס מסתבר גם כן אפשר, וזה לוקח לא יותר מ-45 דקות! (בשביל רוב עינה לקחhttp://www.blogger.com/profile/10130793171870956759noreply@blogger.com11