21.3.15

מתכון בסיס לעוגה בחושה - המתכון של נוגה ושרן

אני לא אופה גדולה אבל עוגות בחושות אני עושה תמיד לפי המתכון הזה ויוצא נהדר.

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפיה.

בקערה אחת מערבבים את הרטובים:
חצי כוס שמן/50 גר' חמאה מרוככת
1 כוס סוכר (חום או לבן)
2 ביצים
בערך כוס ממה שרוצים להוסיף: בננות מעוכות, גזר מגורד, תפוח מגורד, קוביות שזיף או אפרסק, רסק תפוחים וכו'
שפריץ תמצית וניל
חצי כוס יוגורט/חלב/חלב סויה

בקערה נפרדת מערבבים:
2 כוסות קמח (לבן או מלא או שילוב)
שקית אבקת אפיה
קמצוץ מלח
קינמון אם רוצים

מאחדים את הקערות ומערבבים רק עד שכל היבשים רטובים ואין גושים, לא יותר מדי. מעבירים לתבנית, מפזרים למעלה שוקולד מריר קצוץ ו/או אגוזים קצוצים או כל תוספת אחרת העולה על רוחכם, וטופחים קלות בשביל להשקיע טיפה לתוך הבלילה. אופים כ-25-35 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי.

סלק וקולורבי צלויים

3 סלקים
3 קולורבי
5 עלי דפנה
חצי כפית פלפל אנגלי טחון
חצי כפית מלח גס
שמן זית (או חמאה או גם וגם)


קולפים וחותכים את הקולורבי והסלק לקוביות/פרוסות/רצועות
מערבבים עם השמן והתבלינים ומניחים בתבנית עם נייר אפייה
אופים עד שמתרכך וטיפה שחום מבחוץ

גרטן טבעוני - תפו"א ובטטה מוקרמים בטחינה

בד"כ אנשים לא מאמינים שזה רק טחינה, אבל זה באמת רק טחינה.
אני הייתי סקפטית כששמעתי על הפטנט מידידי יונה, אבל כשניסיתי לא הצטערתי.

1 ק"ג תפו"א ובטטה (או רק תפו"א/רק בטטה)
כ- 1/4 כוס טחינה גולמית
כפית שטוחה מלח
תבלינים לפי הטעם: פפריקה מתוקה, אורגנו, פלפל שחור, שום

את תפוחי האדמה יש לקלף ואז לפרוס לפרוסות דקיקות ביותר - מומלץ באמצעות קולפן או מנדולינה או במעבד מזון על סכין דקה. בקערה מערבבים בידיים את הפרוסות עם הטחינה והתבלינים, עד שכל הפרוסות מצופות באופן אחיד. (תפוחי האדמה יפרישו מים עמילניים בגלל המלח, שיתערבבו עם הטחינה וזה מה שייצב את הפשטידה.)

משטחים את הפרוסות בתבנית משומנת ואופים עד שהלמעלה משחים ותפוחי האדמה רכים לחלוטין. אם התנור שלכם מייבש כדאי לאפות מכוסה בנייר כסף ולפתוח רק לקראת סוף האפייה.

לגיוון אפשר להוסיף פרוסות זוקיני, פלפל או בצל מטוגן. אפשר כמובן לנסות עם שילובי תבלינים אחרים חביבים עליכם (למשל טימין ואגוז מוסקט או קארי).

בהצלחה ובתאבון!